Składniki (2 porcje):
- podwójny filet z kurczaka
- 2 łyżki zielonego pesto
- kula mozzarelli
- kilka plastrów pomidora
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Smaruję nią każdy z filetów. Odstawiam na godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso przyprawiam solą i pieprzem. Układam w naczyniu żaroodpornym.
Na każdy filet kładę po kilka plasterków mozzarelli, a na to plastry pomidora.
Możecie spokojnie dać ich więcej niż ja to zrobiłam :)
Danie wkładam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok. 20 minut. Podaję z makaronem pełnoziarnistym i surówką (u mnie: pomidor, ogórek, kapusta pekińska - jeszcze lepsza będzie sałata strzępiasta, por, oliwki zielone i mieszanka ziół do sałatek oraz oliwa).
Przepis bierze udział w akcji:
Świetny pomysł! Danie wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńWloskie dania są przepyszne- a to Twoje wygląda obłędnie pysznie!
OdpowiedzUsuńDziękuję Wam! :) Też uwielbiam kuchnię włoską i wszystkie jej składniki z osobna :)
OdpowiedzUsuń