Kolejna potrawa z serii "kreatywne wykorzystanie resztek" :) Wrzuciłam składniki, które poniewierały mi się w lodówce, doprawiłam majonezem i przygotowałam szybką i treściwą kolację. W wersji wege - bez tuńczyka, równie smaczna! :)
Składniki:
- pół woreczka ugotowanego ryżu
- puszka tuńczyka
- 2 ogórki kiszone
- mała puszka kukurydzy
- pół czerwonej papryki
- 2 jajka na twardo
- szczypiorek
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Ogórki, paprykę i jajka kroję w niezbyt drobną kostkę, tuńczyka rozdrabniam widelcem, dodaję ryż, kukurydzę i drobno posiekany szczypiorek (od cebuli dymki). Dokładam majonez, doprawiam, mieszam, aż
wszystkie składniki dokładnie się przemieszają. Podaję z razowym lub ziarnistym pieczywem.
Przepis bierze udział w akcji:
Uwielbiam! Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńDzięki! :)
Usuń