wtorek, 5 lutego 2013

Zupa pieczarkowa

Pyszna klasyka! :)
Składniki:
  • wywar z warzyw
  • 25 dag pieczarek
  • pół małej cebuli
  • 10 dag drobnego makaronu (u mnie makaron w kształcie ryżu)
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
 Pieczarki kroję w plasterki i razem z posiekaną drobno cebulką podsmażam na maśle, doprawiam solą i pieprzem, Przekładam do wywaru i gotuję chwilę razem. Do kubka wlewam trochę zupy, dodaję śmietanę i szczyptę soli, mieszam, wlewam do garnka. Zupę doprawiam jeszcze solą i pieprzem, jeśli trzeba.

1 komentarz:

  1. świetnie! dzięki za udział w akcji Gotuj sezonowo!pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń