wtorek, 27 listopada 2012

Zupa zbójnicka

Idealna na zimę!
Składniki:
  • papryka żółta i czerwona
  • 1,5 cebuli
  • podwójny filet z kurczaka
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 3 ziemniaki
  • pęczek koperku
  • oliwa
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • 150 ml śmietany
  • trochę mąki
  • 2 l bulionu mięsnego lub warzywnego
 Paprykę, ziemniaki i cebulę kroję w kostkę, mięso w paski. Na oliwie podsmażam cebulę wraz z papryką, wrzucam do gotującego się bulionu. Dodaję mięso i ziemniaki. Gdy składniki zmiękną zaprawiam zupę koncentratem rozmieszanym ze śmietaną, mąką i odrobiną zupy. Doprawiam do smaku.

Przepis bierze udział w akcji:



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz