piątek, 27 lipca 2012

Filety z pstrąga pieczone w folii

Nie lubię ryb, jednak wyjątkowo można skusić mnie pstrągiem (zwłaszcza z grilla, w lecie, w górach... :)) Z folii też jest niezły... ;)

Składniki (na 2 porcje):
  • 2 filety z pstrąga (a jak lubicie, to z innej rybki)
  • posiekana natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • estragon
  • tymianek
  • odrobina masła
  • sól, biały pieprz
Filety myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Ponieważ moje były ze skórką, przyprawiałam je tylko z jednej strony.  Posypuję pieprzem, solą, ziołami i pietruszką oraz zmiażdżonym czosnkiem. W kilku miejscach kładę wiórki masła. Zawijam w folię. Piekę w 180 stopniach ok. 30 minut.




1 komentarz:

  1. Wspanialy pomysł na piątkowy obiad. I nie tylko!

    OdpowiedzUsuń