poniedziałek, 14 maja 2012

Eskalopki z indyka z ananasem

Składniki (5 porcji):
  • 5 plastrów filetu z indyka
  • 2 łyżki mąki
  • masło
  • olej
  • sól, pieprz
  • przyprawa do indyka
  • 5 plastrów ananasa
  • kulka mozzarelli
Mięso rozbijam na cieńsze plastry.
 Przyprawiam z obu stron i obtaczam w mące. Smażę na rozgrzanej mieszance oleju i masła, aż się zarumieni.
W międzyczasie osączam ananasy z soku i kroję mozzarellę w plastry - 2 na 1 kawałek mięsa.
Gotowe eskalopki układam na blaszce wyłożonej folią aluminiową i układam na każdym po plastrze ananasa i mozzarellę.
Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 5 minut. Mozzarella stopi się, a ananas lekko zmięknie.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz