To połączenie może się wydać niezbyt trafne, ale te surówki są naprawdę pyszne. Cały sekret tkwi w ilości majonezu: wystarczy łyżeczka, żeby składniki się połączyły i nabrały smaku.
Surówka I:
- kilka liści kapusty pekińskiej
- marchewka
- kilka łyżek kukurydzy
- łyżeczka majonezu
- pieprz, sól
Kapustę szatkuję drobno, marchew ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję osączoną kukurydzę. Doprawiam majonezem i przyprawami, mieszam.
Surówka II:
- pół pora
- pół małej puszki kukurydzy
- łyżeczka majonezu
- sól, pieprz
Pora nacinam na krzyż i kroję do drobne plasterki, przelewam go wrzątkiem i odcedzam. Dodaję osączoną kukurydzę, majonez i przyprawy i mieszam. Jak podwoicie ilość składników i dodacie dwa pokrojone w kostkę jajka na twardo - powstanie Wam pyszna sałatka... do kanapek :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz