Składniki (mała tortownica):
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- pół szklanki cukru - można dać więcej
- pół szklanki oleju
- duży jogurt brzoskwiniowy (lub o innym smaku, najlepiej owoców, których użyjecie)
- puszka brzoskwiń
- cukier puder i cynamon
Piekę ok. godziny w 180 stopniach (to Wy, ja z moim cudnym piekarnikiem muszę dłużej :))
Uwaga! Ponieważ dość gęsto ułożyłam brzoskwinie, ciasto pod nimi było wilgotne, mimo że na wierzchu było mocno rumiane, myślę, że nie musicie się tym sugerować - jeśli po wyciągnięciu patyczka będzie na nim trochę ciasta po prostu potrzymajcie je jeszcze chwilę w piekarniku.
Posypuję cukrem pudrem wymieszanym z odrobiną cynamonu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz