Składniki (4 porcje):
- 2 woreczki ryżu
- czerwona papryka
- 30 dag fasolki szparagowej
- 2 małe cebulki
- podwójny filet z kurczaka
- 200 ml przecieru pomidorowego (można go zastąpić dwoma dużymi pomidorami, pokrojonymi w kostkę)
- 2 kule mozzarelli
- sól, pieprz biały i czarny, słodka papryka, chili, zioła prowansalskie,
- 2 ząbki czosnku
- oliwa
Fasolkę kroję w kilkucentymetrowe kawałki i gotuję al dente. Mieszam z resztą warzyw. Kurczaka kroję w plastry i podsmażam z przyprawami (bez czarnego pieprzu) i czosnkiem.
Ryż mieszam z warzywami, dolewam przecier lub podduszone pomidory i smażę chwile razem. Doprawiam solą, czarnym pieprzem, papryką i chili.
Zapiekam ok. 10 minut w 180 stopniach.
ale świetny pomysł, połączenie naszych ulubionych smaków!
OdpowiedzUsuńPomysł powstał z kompilacji 3 czy 4 innych przepisów :) Łączyłam oczywiście swoje ulubione smaki :)
Usuń