sobota, 13 października 2012

Shoarma

Pychotka! :)
Składniki:
  • podwójny filet z kurczaka
  • garść startego sera żółtego
  • 30 dag pieczarek
  • cebula
  • duża papryka czerwona
  • sól, pieprz
  • curry
  • słodka i ostra papryka
  • szczypiorek
  • oliwa
Mięso kroję w kostkę, zasypuję w misce przyprawami i skrapiam oliwą, marynuję ok, godziny.

W międzyczasie kroję pieczarki w plasterki, a paprykę i cebulę w kostkę. Podsmażam cebulę na oliwie, gdy się zeszkli dodaję pieczarki, podsmażam, aż puszczą sok. Wtedy dodaję paprykę i duszę warzywa razem, aż papryką będzie pół- miękka.
Na drugiej patelni podsmażam mięso, dodaję do warzyw i duszę wszystko do miękkości.
Na talerzu posypuję serem i posiekanym szczypiorkiem. Podaję z ryżem lub frytkami. Doskonale smakują również przyrządzone w tej marynacie połówki filetów pod warzywami i serem na bułeczce pita.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz