Składniki:
- podwójny filet z kurczaka
- garść startego sera żółtego
- 30 dag pieczarek
- cebula
- duża papryka czerwona
- sól, pieprz
- curry
- słodka i ostra papryka
- szczypiorek
- oliwa
W międzyczasie kroję pieczarki w plasterki, a paprykę i cebulę w kostkę. Podsmażam cebulę na oliwie, gdy się zeszkli dodaję pieczarki, podsmażam, aż puszczą sok. Wtedy dodaję paprykę i duszę warzywa razem, aż papryką będzie pół- miękka.
Na drugiej patelni podsmażam mięso, dodaję do warzyw i duszę wszystko do miękkości.
Na talerzu posypuję serem i posiekanym szczypiorkiem. Podaję z ryżem lub frytkami. Doskonale smakują również przyrządzone w tej marynacie połówki filetów pod warzywami i serem na bułeczce pita.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz