Składniki:
- 1.5 szklanki mąki
- 0.5 szklanki cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 0.5 łyżeczki sody
- duża szczypta soli
- tabliczka białej czekolady
- 2 jajka
- pół kostki masła (miękkiego)
- 3 banany
- pół opakowania cukru waniliowego
Mieszam razem suche składniki wraz z pokrojoną w kostkę czekoladą. Mokre składniki: rozgniecione na papkę banany, roztopione i ostudzone masło, lekko ubite jajka mieszam w drugiej misce.Dodaję mokre składniki do suchych i mieszam je niezbyt dokładnie (wystarczy, żeby nie zostały grudki z mąki). Przekładam do formy wyłożonej papierowymi "babeczkami". Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, piekę ok. 25 minut.
Uwielbiam muffiny. A z takimi dodatkami muszą smakować doskonale. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń