Składniki:
Przepis na biszkopt znajdziecie tutaj.
- śmietanka 30 % 0.5 l
- galaretka morelowa
- galaretka wiśniowa
- dowolne owoce (u mnie winogrona ciemne, banan i nektarynka)
Piekę spód biszkoptowy wg przepisu podanego w linku.
Podczas gdy biszkopt stygnie, przygotowuję piankę: galaretkę morelową rozpuszczam w mniejszej niż podana na opakowaniu ilości wody. Schłodzoną śmietankę ubijam na najniższych obrotach miksera, aż stanie się sztywna. Wlewam schłodzoną galaretkę, wkładam pokrojone owoce i delikatnie mieszam. Wylewam na spód biszkoptowy.
Przygotowuję drugą galaretkę i gdy zacznie tężeć wylewam ją na piankę. Ciasto podaję schłodzone.
Oczywiście podane przeze mnie smaki galaretek i owoce można zastąpić innymi :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz