Składniki (4-6 porcji):
- 3 pojedyncze filety z kurczaka
- jajko
- trochę mleka
- 4 garście płatków kukurydzianych
- 2 ząbki czosnku
- papryka słodka - dużo
- chili - duża szczypta
- sól
- sok z cytryny
- odrobina oliwy
Płatki wrzucam do woreczka, który zawiązuję i rozgniatam je np. za pomocą wałka.
Na jednym głębokim talerzu mieszam jajko z mlekiem i solą, na drugi wsypuję płatki. Kawałki mięsa panieruję po kolei w jajku i w płatkach i układam na wyłożonej folią blasze.
Stripsy piekę ok. pół godziny w 200 stopniach. Podaję je np. z dipem z keczupu i majonezu (w równej ilości) lub sosem czosnkowym (jogurt+majonez+czosnek+koperek).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz