Składniki (6 porcji):
- 40-50 dag filetu z kurczaka
- 20-25 dag pieczarek
- 2 gałązki natki pietruszki
- 5-7 dag startego żółtego sera
- 2 łyżki majonezu
- vegeta lub sól
- pieprz
- 2-3 jajka
- 2 łyżki mąki pszennej
- łyżka mąki ziemniaczanej
- olej do smażenia
Pieczarki ścieram na tarce o dużych oczkach na wiórki - im drobniejsze będą kawałki, tym lepiej, ponieważ pieczarek nie podsmażam przed dodaniem do ciasta.
Filet kroję w drobną kostkę. Ciasto mieszam z pieczarkami i mięsem. Na patelni rozgrzewam olej, łyżką nakładam niewielkie kotleciki. Smażę, aż będą złote z obu stron na małym ogniu - mięso i pieczarki w środku też muszą się upiec :)
fajnie, że dodalaś wykonanie krok po kroku , ułatwia to sprawę :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko i zapraszam do siebie,
szana-banana
www.gastronomygo.blogspot.com