- udka lub nóżki z kurczaka
- oliwa
- cebula
- czosnek
- tymianek
- biały pieprz, słodka papryka, imbir, curry, chili
- rękaw do pieczenia
Mięso przekładam do zawiązanego z jednej strony rękawa, dolewam trochę wody, zawiązuję drugi koniec i nakłuwam górę woreczka w kilku miejscach wykałaczką.
Piekę całość w 200-220 stopniach ok. 1.5 godziny. Przypuszczalnie każdy z Was będzie mógł skrócić ten czas - pop prostu mój piekarnik jest dziwny :) i każdą rzecz muszę w nim przetrzymywać dłużej...
15 minut przed końcem pieczenia delikatnie rozcinam rękaw - uważajcie żeby się nie poparzyć buchającą parą.
proste smaczne danie, fajnie że masz zdjecia krok po kroku, ulatwiaja prace ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko i zapraszam do siebie,
szana-banana
www.gastronomygo.blogspot.com