piątek, 27 lipca 2012

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym

Pomysł zapożyczony z restauracji, w której stołuję się w pracy :)
Składniki (na 2 porcje):
  • 1/3 kapusty pekińskiej
  • ćwierć papryki czerwonej
  • kilka gałązek szczypiorku
  • (opcjonalnie kilka rzodkiewek)
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • łyżeczka majonezu
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
Kapustę szatkuję w paski, paprykę kroję w drobną kostkę, szczypiorek drobno siekam, wrzucam do miski. Jogurt mieszam z majonezem, zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami, polewam warzywa i mieszam.

1 komentarz:

  1. ja dodaje zamiast ząbku czosnku sos czosnkowy mieszam z majonezem jogurtem naturalnym lub śmietaną i taki sos mieszam z kapustą jabułkiem i marchewką

    OdpowiedzUsuń