Przy okazji pozdrawiam moją kochaną ciocię Martę, od której dostałam przepis i która pewnie to przeczyta :) Muah!!!
Składniki (na 7 słoików "dżemowych"):
- 2 kg ogórków (im mniejsze, tym lepsze)
- 1 i pół cebuli
- 1.5 łyżki soli
- po 1.5 szklanki wody, octu i cukru
- po 4 łyżeczki curry, słodkiej papryki, pieprzu ziarnistego i gorczycy
Przygotowuję zalewę: gotuję wodę z octem i cukrem, dodaję przyprawy, mieszam i odstawiam. Układam ogórki w słoiczkach.
Zalewam zalewą :))), zakręcam i pasteryzuję ok. 10-15 minut.
Przepis bierze udział w akcji:
ile wody czemu nie piszecie?
OdpowiedzUsuńprzeczytaj dobrze przepis jest napisane po 1.5 szklanki wody octu i cukru
Usuń