Składniki:
- 70 dag szynki wieprzowej
- 1.5 czerwonej papryki
- 2 marchewki
- 20 dag pieczarek
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- cebula
- łyżka mąki
- sól, pieprz, przyprawa do wieprzowiny, zioła prowansalskie, słodka papryka, chili, kurkuma
- 2 łyżki oliwy
Mięso kroję w kostkę, oprószam solą i przyprawą do mięs, dodaję oliwą, marynuję 30-60 minut. Wrzucam na rozgrzaną patelnię, podsmażam. Potem duszę do miękkości. Warzywa kroję niezbyt drobno. W garnku zagotowuję 2 szklanki wody, dodaję warzywa i gotuję do miękkości, wtedy dodaję przecier pomidorowy i doprawiam przyprawami (oprócz mieszanki do mięs) . Dodaję do szynki i jeszcze chwilę duszę. Zagęszczam wodą z mąką. Ewentualnie doprawiam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz