Składniki:
- filety z ulubionej ryby (ja użyłam dorsza i pangę) - ciasta wystarczy na ok. 3-4 duże filety
- pół szklanki mąki
- 150 m piwa (najlepsze Tyskie :)
- jajko
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- oliwa
Filety skrapiam sokiem z cytryny i odstawiam. W międzyczasie przygotowuję ciasto: miksuję mąkę z piwem na gładkie ciasto, następnie dodaję jajko i pół łyżeczki soli, miksuję ponownie aż uzyskam gęstą konsystencję (jak np. śmietana). Ryby osączam z soku, doprawiam pieprzem i solą, zanurzam w cieście. Wykładam na patelnię z rozgrzaną oliwą i smażę na niezbyt dużym ogniu z obu stron do zrumienienia.
Witaj! Nominowałam Twój blog do nagrody Liebster Blog. Zapraszam na http://www.mad-aboutfood.blogs... :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńWitam, nominowałam Twój blog o zabawy Liebster Blog, zapraszam do pobrania pytań z mojego bloga i dalsze przekazania zabawy !! :)
OdpowiedzUsuńblogowakuchnia.pl